Perussuomalaiset vastustavat perheryhmäkodin perustamista Alajärvelle

Ely-keskus ja Arjessa Oy ovat lähestyneet Alajärven kaupunkia mahdollisen nuorten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkodin perustamiseksi Alajärvelle. Perheryhmäkoti olisi suunnitteilla entisiin Kultalangan tiloihin. Perheryhmäkotiin tulisi yksin Suomeen saapuneita, oleskeluluvan saaneita, 12-17-vuotiaita lapsia ja nuoria, pääsääntöisesti poikia. Viime vuonna heitä saapui maahan yli 3000 henkilöä. Suurin osa saapuneista on Afganistanista ja Irakista, myös muista maista on tulijoita jonkun verran.  Alajärvelle suunniteltuun perheryhmäkotiin heitä tulisi 7-14 henkeä. Kuntaan siirtyessään he saavat täydet kuntalaisen oikeudet ja Ely-keskus maksaa heidän kulut kolmen (3) vuoden ajan.

Alajärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastustaa tätä suunnitelmaa. Ymmärrämme täysin sen tilanteen, että nuori pakenee sotaa. Ymmärrämme myös tunnetilan, kun keskustelua käydään lasten ja nuorten hädästä. Sitä me emme kuitenkaan voi mitenkään ymmärtää, että lapsi kulkee yli 6000km matkan useiden turvallisten maiden läpi, yhteen maailman korkeimman elintason maista, yksin! Se herättää väistämättä ajatuksen ankkurilapsista ja julmasta ihmiskaupasta, jota emme missään tapauksessa ole tukemassa. Emme usko, että Suomen valtiolla riittää kantokyky maksaa kunnille luvatut valtionosuudet täydessä määrässä. Jos riittää, silloin nykyiset leikkaukset, joita Suomessa juuri nyt tehdään, ovat ilmeisen tarpeettomia. On muistettava, että valtio hoitaa rahoituksen ainoastaan kolmeksi vuodeksi, sen jälkeen kustannukset siirtyvät kaupungin harteille. Korkea henkilöstömitoitus on asia joka nostaa mieleen monta kysymystä tämänkaltaisesta kodista. Mitoitus on 1 hoitaja 1 asukasta kohti, eli 1,0! Siinä kun suomalaisessa päiväkodissa yli kolmevuotiasta lasta kohti on 1 hoitaja ja 7 hoitolasta. Tai vanhustenhoidossa 0,4 -0,5 hoitajaa yhtä asukasta kohti. Väistämättäkin tulee mieleen suuri epäkohta, jota emme halua olla tukemassa. Myös saapuneiden henkilöiden iän määrittäminen on osoittautunut ongelmalliseksi, kuten tiedämme. Suunniteltua toimintaa harjoittava yritys pitää kotipaikkanaan Helsinkiä. Yritys ei olisi kirjoilla Alajärven kaupungissa, jolloin verotulojen osalta kaupungin kassaan ei juuri euroja kilise.

Alajärven kaupungilla riittää haasteita tulevaisuudessa kuntalaisten palveluiden järjestämisessä. Huoltosuhde kasvaa ja talous jatkaa sukellustaan, valtionosuuksia leikataan ja taloutta tasapainotetaan kaikilla sektoreilla. Olemme huolissamme omista vanhuksista, vammaisista ja lapsiperheistä, sekä tiukoilla henkilöstömitoituksilla toimivista ammattilaisista jotka heistä huolehtivat. Kuinka nämä ongelmat ratkotaan?

Näemme suunnitellun kaltaisessa toiminnassa ongelmia jolla voi olla moninaiset vaikutukset. Me emme halua olla rakentamassa mahdollisia ongelmia lisää. Perussuomalaiset laittavat aina suomalaisten asiat etusijalle. Emme ole rasisteja, olemme realisteja, ja haluamme huolehtia ensisijaisesti alajärveläisen asukkaan palveluista. Niin toivomme muidenkin poliittisten ryhmien toimivan asian mahdollisessa valtuustokäsittelyssä. Me emme ole mukana tässä turvapaikkabusineksessa.

Alajärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä:

Kalliomaa Turo

Kangastie Jukka

Kantonen Orvo

Kivimäki Timo

Leppäkangas Markku

Matokangas Anne

Vistbacka Raimo

Väänänen Pertti

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa